Contact Book Corner - Librarium

Ateliere de Quilling cu Anca Milchis

sâmbătă 08 decembrie 2012 17:00

Librăria Book Corner vă invită la o serie de ateliere de quilling ţinute de Anca Milchiş. În fiecare sâmbătă după-amiaza, începând cu ora 17.00, vă propunem să învăţaţi arta decorării bradului de Crăciun într-un mod cu adevărat spectaculos şi ingenios.

Vom ţine până la sărbători 3 ateliere. Taxa de intrare este de 15 lei şi include materialele folosite. Numărul maxim de participanţi este de 15. Vă aşteptăm!

Descriere atelierului

Fâșii înguste de hârtie se rulează, rezultând o spiral care se va inchide prin lipire. Cercul format se modelează astfel că din mai multe cercuri obținute se obține diferite figurine (flori, fulgi  de zăpadă, ornamente etc) care creează un effect 3 D spectaculos.

Istoric

Quilling sau arta de a rula hârtia este o tehnică veche a cărui nume derivă de la cuvântul quill (eng) = pană și se referă la penele de gâscă crăpate la vârf cu care călugării răsuceau fâșii de hârtie. Inițial (sec IV- V) meșterii realizau broderii din fâșii metalice – tehnică numită filigran metalic (metal filigree), ulterior se crede că s-a început folosirea hârtiei (paper filigree) probabil pentru că metalele prețioase erau greu accesibile. Călugării decorau bibliile, mobilierul sau icoanele cu fâșii de hârtie. Cele mai vechi piese decorate cu elemente quilling sunt datate din perioada timpurie a secolului 17.

Cu vremea, quillingul a devenit foarte popular și s-a transformat într-o modalitate de petrecere a timpului liber pentru doamnele moderne din perioada Victoriană (1837-1901). Charlotte Bronte a decorat cu quilling o cutie pentru ceai. Fiica lui George al III-lea, Elizabeth, a fost quiller, și Jane Austen scrie în Sense and sensibility  că un personaj rula fâșii de hârtie pentru o prietenă,  Lucy Steele, ca să o ajute să termine  lucrarea.

După o perioadă în care a fost dată uitării, tehnica quilling cunoaște o renaștere modernă în lumea handmade, în ultima vreme fiind tot mai populară și la noi în țară.

Dincolo de sfera hobby, această tehnică  este o formă de artă, folosită  în publicitate și pentru realizarea unor lucrări de artă.

Despre Anca Milchiș

Când am descoperit această tehnică m-a fascinat efectul spectaculos pe care niște simple fâșii de hârtie îl pot crea. La început hobby, apoi pasiune nebună, după mai mult de 3 ani a devenit parte din viața mea. Blogul pe care il administrez (www.myquillingplanet.blogspot.com) mă ajută să fac munca mea cunoscută lumii și să fiu la curent cu tendințele din lumea  craftului.

Pentru că am refuzat un job clasic am încercat foarte multe lucruri până am ajuns aici. În prezent scriu cărți, fac handmade și sunt formator pentru adulți.

La bază sunt inginer geolog, am predat un an de zile franceza, am înființat și coordonat 3 ani centrul educațional ”Zâna Bună”, de 3 ani fac quilling si de 2 sunt formator. Acum scriu cărți pentru copii și lucrez la un proiect de autorizare  a unui curs de arte frumoase pentru adulți.

 

 

Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Clujul Cultural
Revista Tribuna
Revista ECHINOX
The events
Evenimente în Cluj
Bicicleta Galbena
OPTI Web Design si Gazduire