Contact Book Corner - Librarium

EveryDayDrama

luni 10 decembrie 2012 18:00 - marţi 11 decembrie 2012 20:00

Everyday Drama - teatru, film şi fotografie la BookCorner

Laboratorul de Dramaturgia Cotidianului din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune (UBB), Editura Eikon şi Librăria Book Corner organizează noua ediţie a Everyday Drama, luni şi marţi (10-11 decembrie) de la ora 18.00.

În cele două seri, publicul se va putea întâlni cu spectacole de teatru, filme documentare, texte nonficţionale şi fotoreportaje realizate în cadrul Taberei de Dramaturgie a Cotidianului, desfăşurată în august 2012, la Arcalia. În cadrul taberei, studenţi ai Facultăţilor de Teatru şi Televiziune, Sociologie, Litere sau Jurnalism au derulat proiecte de cercetare şi creaţie sub îndrumarea regizorului Andrei Ujică, dramaturgului şi regizorului Gianina Cărbunariu, eseistului şi prozatorului Miruna Runcan, dar şi a tutorilor din cadrul evenimentului.

Programul evenimentului:

Luni, 10 decembrie, ora 18.00

Lansări de carte:

Dramaturgia cotidianului, Arcalia, 2012, Editura Eikon

Theatre and Film Studies – Theatre from Theory to praxis, Editura Eikon

Spectacol lectură:

Nu şi pentru noi de Ana Cucu Popescu

Marţi, 11 decembrie, ora 18.00

Mircea printre oameni de Norbert Fodor şi Ioana Lascăr

Insula de Ana Maria Vîjdea şi Iulia Matei

In-dependent de Leta Popescu şi Claudiu Bizău

Pe malul Târnavei de Vlad Cantoreanu, Raul Coldea şi Andreea Cristina Mircea

 

Tabăra de Dramaturgia Cotidianului este organizată pentru al 9-lea an de Centrul de Cercetare şi Creaţie „Vlad Mugur”, iar tema centrală de la care au pornit proiectele participanţilor anul acesta a fost „Rol şi joc”. Fiecare dintre cei selectaţi şi-a putut transforma ideile în piese de teatru, scenarii de film de ficţiune sau non-ficţiune, proză ficţională sau non-ficţională.

Despre Dramatugia Cotidianului:

Dramaturgia cotidianului este un program interdisciplinar care funcţionează din 2004 şi se adresează tinerilor care doresc să dezvolte proiecte de creaţie în domeniul teatrului, filmului şi literaturii ficţionale sau non-ficţionale. Derulat prin Centrul de cercetare şi creaţie teatrală „Vlad Mugur”, al Facultății de Teatru şi Televiziune din Cluj, programul inițiat de către de profesorii Miruna Runcan şi Constantin Cristian Buricea Mlinarcic, alături de doctoranzi şi masteranzi ai facultăţii, își propune să stimuleze creaţia originală de piese de teatru, scenarii de film, reportaje sau proză ficţională şi non-ficţională realizate de tineri autori.

Încă de la început, programul şi-a propus să-şi găsească temele apropiate publicului contemporan prin investigarea, cu mijloacele cercetării de teren, a comunităţilor urbane şi sub-urbane româneşti, supuse în ultimii ani unor ample procese de dezindustrializare, de digitalizare, de schimbări brutale ale sistemelor economice şi sociale. În cei nouă ani de existenţă, particpanţii la proiectele derulate de Laboratorul de Dramaturgia Cotidianului şi-au centrat investigaţiile pe percepţiile tinerilor cu vîrste cuprinse între 14 şi 25 de ani, încercînd să reconstruiască felul în care aceştia îşi conturează universul social, universul imaginar, propriile identităţi şi locul în lumea românească.

Caracteristica principală a programului este aceea de a combina stadiul actual al cercetării de tip socio-antropologic de cîmp (interviul pe baza de chestionar, analiza cantitativă şi calitativă, interviul personalizat antropologic, focus grup etc.) cu creaţia artistică, pentru a dezvolta formule teatrale, jurnalistice şi de video-artă, care să capteze atenţia publicului.

Eforturile echipei şi ale participanţilor pot fi urmărite în creaţiile realizate în cadrul proiectului Dramaturgia cotidianului: Generaţia X-Men&Women, finalizat în septembrie 2011 cu una dintre cele mai importante conferinţe internaţionale pe această temă realizate în România: The Digital Generation: Self-representations, Urban Mythology and Cultural Practices, dar şi în paginile revistei Man.In.Fest şi volumele de piese de teatru, scenarii de film şi studii critice publicate în ultimii ani.

Alături de publicaţii şi conferinţe, unele dintre cele mai vizibile elemente ale proiectului sînt, fără îndoială, Tabăra de Dramaturgia Cotidianului, organizată anual în luna august, dar şi tradiţionalele întîlniri cu publicul în cadrul serilor Everyday Drama.

Dramaturgia cotidianului a fost nominalizat la premiile UNITER 2007.

Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Clujul Cultural
Revista Tribuna
Revista ECHINOX
The events
Evenimente în Cluj
Bicicleta Galbena
OPTI Web Design si Gazduire