Contact Cartea de Nisip - Librarium

Dictatura lui Nicolae Ceaușescu, 1965-1989. Geniul Carpaților, de Adam Burakowski.

luni 21 noiembrie 2016 19:00 - 21:00

Librăria Cartea de Nisip vă invită luni, 21 noiembrie, 2016, începând cu ora 19.00, la lansarea cărții Dictatura lui Nicolae Ceaușescu, 1965-1989. Geniul Carpaților, de Adam Burakowski.

Vor vorbi: prof. univ. dr. Marcel Tolcea și prof. univ. dr Silviu Rogobete

Un volum dedicat integral comunismului romanesc din perioada lui Nicolae Ceausescu, o analiza comparata de tip istoric si politic realizata de un specialist consacrat in istoria comunismului din Europa Centrala si de Est. Pe baza unei bibliografii vaste si a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski ne ofera nu doar o istorie a comunismului romanesc, ci si o carte despre puterea absoluta al carei unic scop este consolidarea perpetua a puterii. A doua editie, completata cu informatii preluate din documente desecretizate, precum si din bibliografia recenta, acorda o atentie speciala politicii externe a lui Nicolae Ceausescu, contribuind la o intelegere mai profunda a istoriei romanesti din epoca respectiva. 

„O carte despre o dictatura si un dictator, dar nu numai. Dictatura lui Nicolae Ceausescu ne ofera si o perspectiva de istorie politica, alaturi de explicatiile necesare privind felul in care a functionat regimul ceausist folosindu-se frica, manipularea si falsul nationalism. Fara indoiala, cititorul acestei carti va fi rasplatit.” (Stejarel Olaru)

Din cuprins: 
Miscarea comunista romaneasca inainte de al doilea razboi mondial • Cariera lui Nicolae Ceausescu pina in martie 1965 • Continuarea politicii externe independente • Consolidarea pozitiei lui Ceausescu si eliminarea lui Draghici • Apropierea Romaniei de China si vizita lui Ceausescu in Statele Unite • Anul 1974 – instaurarea formala a dictaturii • Politica externa in anii 1975-1976 • Stagnarea – anii 1983-1985 • Prabusirea economiei • Pierderea puterii: 2-22 decembrie 1989 


Adam Burakowski
Adam Burakowski (n. 1977) – doctor habilitat in politologie, istoric, absolvent al Institutului de Istorie al Universitatii din Varsovia (2001) si al Institutului de Studii pentru Europa de Est al aceleiasi universitati (2004). In cursul anului 2003 a efectuat un stagiu de practica in cadrul Cold War International History Project de la Woodrow Wilson International Center for Scholars din Washington. Din 2004 devine asistent, din 2007 lector, din 2015 profesor in cadrul Institutului de Studii Politice al Academiei Poloneze de Stiinte. Din 2006 activeaza in cadrul postului national de radio polonez. Incepind din 2009 este membru al conducerii Grupului pentru Interese Economice Europene al Euranet si, din 2013, al Euranet Plus. Este coautor, impreuna cu Aleksander Gubrynowicz si Pawel Ukielski, al cartii 1989 – Jesien Narodow (2010; 1989. Toamna natiunilor, Polirom, 2013), impreuna cu Marius Stan, al volumului Kraj smutny, pelen humoru. Dzieje Rumunii po 1989 roku (O tara trista, plina de umor. Istoria Romaniei dupa anul 1989, 2012) si, impreuna cu Krzysztof Iwanek, al volumului Od kolonii do mocarstwa. Indie 1857-2013 (De la colonie la superputere, India 1857-2013, 2013). In 2015 a publicat volumul System polityczny wspolczesnej Rumunii (Sistemul politic al Romaniei contemporane). In prezent se ocupa de India si Asia de Sud.

Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

Carduri acceptate

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Clinicile Medicis
Alt Club
Centrul de Cercetare in Istoriografie Filosofica si Filosofia Imaginarului
eventya
Facultatea de Stiinte politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii
Teatrul Maghiar de Stat Csiki  Gergeli
TM2021
VIA RUMANIA CULTURA
ZILE SI NOPTI
Institut Francais
Radio Timisoara
Yankee Candle
de Banat.ro
Timisoreni.ro
Lex Hobby Store
Teatrul National Timisoara
Teatrul German de Stat
OPTI Web Design si Gazduire