Contact Cartea de Nisip - Librarium

Elisabeth Leonskaja și Horia Andreescu în dialog la Cartea de Nisip

joi 31 mai 2012 17:00 - 20:00

Librăria Cartea de Nisip din Timișoara vă invită joi, 31.05.2012 ora 17, la o întâlnire cu celebra pianistă Elisabeth Leonskaja și cu Maestrul Horia Andreescu, dirijor al Orchestrei Filarmonice George Enescu din București.

Evenimetul va consta într-un dialog deschis cu Elizabeth Leonskaja și în prezentarea câtorva discuri apărute sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

 

Elisabeth Leonskaja s-a născut în Tbilisi, Georgia, într-o familie de origine rusă. A susținut primul ei concert la vârsta de 11 ani. Datorită talentului exceptional de care dădea dovadă, a ajuns curând să studieze la Conservatorul din Moscova. În timp ce era încă studentă la Conservator, a câștiagat premii la prestigioasele concursuri internaționale de pian: Enescu, Marguerite Long și Regina Elisabeta. Și în patria adoptivă, Austria, minunatele sale realizări au fost recunoscute. A fost numită Membru de Onoare al Konzerthaus din Viena. În 2006 a fost premiată cu Crucea de Onoare a Austriei, Clasa I pentru serviciile sale aduse vieții culturale a țării, cea mai înaltă distincție de acest fel din Austria.

 

Horia Andreescu s-a născut la Brașov. A absolvit Conservatorul din București, urmând apoi cursuri la Academia de Muzică din Viena sub îndrumarea lui Hans Swarowsky și a lui Karl Österreicher și la Trier și Munchen cu dirijorul Sergiu Celibidache. Este distins cu premiul Criticii la Bienala Muzicii Contemporane în 1981 la Berlin. În 1997, Uniunea Criticilor Muzicali îl numește "Dirijorul anului". A primit Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de Mare Cruce (2006). Este laureat al Premiului Comitetului Național UNESCO Pentru Dezvoltare Culturală (2002). Este fondatorul și dirijorul Orchestrei de Cameră "Virtuozii" din București. În prezent, Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu".

Din colaborările lui Horia Andreescu cu orchestre din România și străinătate - mai cu seamă din Germania, unde numara 13 ani de "dirijor oaspete permanent" la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, 10 ani cu aceeași funcție la Dresdner Philharmonie și 21 de ani la Staatskapelle Schwerin. Există peste 60 de înregistrări pe piața discografică, dintre care 16 cu orchestre din Europa. Iată câteva din cele mai recente: un CD realizat cu Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, editat la C.P.O. în 2007; altul înregistrat la Westdeutscher Rundfunk Koln (creații ale compozitorului Pascal Bentoiu), editat în 2004 la Hastedt; A colaborat și cu orchestra radiodifuziunii din Olanda.

Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

Carduri acceptate

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Clinicile Medicis
Alt Club
Centrul de Cercetare in Istoriografie Filosofica si Filosofia Imaginarului
eventya
Facultatea de Stiinte politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii
Teatrul Maghiar de Stat Csiki  Gergeli
TM2021
VIA RUMANIA CULTURA
ZILE SI NOPTI
Institut Francais
Radio Timisoara
Yankee Candle
de Banat.ro
Timisoreni.ro
Lex Hobby Store
Teatrul National Timisoara
Teatrul German de Stat
OPTI Web Design si Gazduire