Contact Librăria Felicia Mall - Librarium

Hai să citești Viața acestui băiat!

vineri 02 februarie 2018 13:38 - miercuri 28 februarie 2018 00:00

"Viața acestui băiat" de Tobias Wolff  însoțește gratuit în februarie oricare altă carte Publica. Vino în librăriile noastre, alege-ți cărțile Publica preferate, și vei primi cadou această aclamată autobiografie apărută în colecția Narator a editurii. 

 Promoția este valabilă atât în Librarium Iulius Mall, cât și în Librarium Felicia.

Plată sau curbă, lumea în care trăim continuă sa se transforme. Publica aduce idei, identifică si promovează acele cărţi de business capabile să producă schimbare. Ceea ce au în comun autorii pe care ii publică, fie ei universitari sau practicieni, sunt excelenţa profesională şi vizionarismul. Indiferent de domeniul sau industria în care ne desfăşurăm activitatea, o idee nouă are un impact hotărâtor asupra felului în care acţionăm. Cărţile editurii Publica vă invită să faceţi cunoştinţă cu acele idei inovatoare care au transformat şi continuă să transforme lumea în care trăim.


Vă așteptăm!

Recomandările noastre sunt:

1. Irezistibil. Dependența de tehnologie și afacerile din spatele ei, Adam Alter

În această carte revoluționară, Adam Alter urmărește ascensiunea dependenței comportamentale și explică motivele pentru care multe dintre produsele contemporane sunt irezistibile. Chiar dacă  aceste produse miraculoase elimină distanțele care îi separă pe oameni, magnetismul lor extraordinar și, uneori, nociv nu este întâmplător. 

Companiile care proiectează aceste produse le ajustează de-a lungul timpului, până devine aproape imposibil să nu cedăm în fața lor. 

Analizând atent structura dependenței de comportamente, Alter explică ce putem face pentru a canaliza spre bine produsele care dau dependență – pentru a comunica mai bine între noi, pentru a cheltui și a economisi mai inteligent și pentru a pune granițe între muncă și joacă – și cum putem să găsim soluții prin care să combatem efectele nocive ale acestora asupra bunăstării, sănătății și fericirii noastre și ale copiilor noștri. 

2. Călătoria în timp. O istorie, James Gleick

Apreciatul autor al cărților Informaţia și Isaac Newton ne poartă într-o expediție amețitoare în domeniul călătoriei în timp, de la originile ei subversive până la evoluția sa în literatură și știință și influența asupra felului în care înțelegem timpul în sine. 

Povestea începe la sfârșitul secolului trecut, când tânărul H.G. Wells scria și rescria povestirea fantastică din care avea să se nască prima lui carte și o senzație internațională: Mașina timpului. Era o epocă în care o mulțime de forțe se uneau pentru a remodela perspectiva umană asupra timpului. Unele erau filosofice, altele tehnologice: telegraful electric, locomotiva cu aburi, descoperirea civilizațiilor îngropate și perfecționarea ceasurilor. James Gleick urmărește evoluția călătoriei în timp ca idee care devine parte din cultura contemporană – de la Marcel Proust la Doctor Who, de la Jorge Luis Borges la Woody Allen. Autorul cercetează inevitabilele paradoxuri în buclă și analizează granița flexibilă dintre ficțiune „pulp” și fizica modernă. În final, se apleacă asupra unei transfigurări temporale care zguduie chiar prezentul nostru: lumea conectată instantaneu, cu prezentul ei atotcuprinzător și viitorul tot mai scurt. 

3. Lilith și demonii capitalului. Economia pe canapeaua lui Freud, Tomas Sedlacek și Oliver Tazinger

Lilith și demonii capitalului este o carte care disecă sistemul nostru economic și arată că este profund tulburat și bolnav. 

Mulți cred că economia funcționează după legile logicii și rațiunii. Dimpotrivă. Economia este mereu zguduită de noi crize, iar actorii ei – bancheri centrali, directori, politicieni – acționează adesea în baza unor iluzii, psihoze și tulburări de personalitate. 

Cine vrea să înțeleagă cu adevărat economia trebuie să o privească prin lentila terapeutică. Tomáš Sedláček și Oliver Tanzer pun economia noastră să se întindă pe canapea și ajung la concluzii suprinzătoare, dar și tulburătoare. 

4. David Bowie:o stranie fascinație, David Buckley

DAVID BOWIE a fost, probabil, cel mai influent artist al timpurilor sale, reinventându-se de nenumărate ori, transformând muzica, moda și arta cinci decenii la rând. 

Modul unic în care David Buckley abordează descifrarea enigmei numite Bowie – prin interviurile cu unii dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi și prin analiza biografică și academică – face ca această biografie să nu aibă egal, fiind o lectură esenţială atât pentru fanii vechi ai lui Bowie cât și pentru cei noi. 

O stranie fascinaţie prezintă informaţii obţinute în exclusivitate despre turnee, despre realizarea albumelor, despre certuri și despărţiri, despre muzica lui Bowie și, cel mai important, despre omul însuși. Incluzând fotografii rare, O stranie fascinaţie este cea mai completă istorisire despre David Bowie și despre influenţa sa asupra culturii pop din câte s-au scris vreodată.

5. Camera de povestit. O istorie despre iubire, trădare, răzbunare și cea mai formidabilă bucată de brânză din lume, Michael Paterniti

În satul pitoresc Guzmán din Spania, într-o peșteră săpată în coasta unui deal vecin cu casele, o ușă străveche duce la o încăpere înghesuită, de calcar, numită „camera de povestit”. Aici a ajuns Michael Paterniti să-l asculte pe Ambrosio Molinos de las Heras, producător spaniol de brânză, cum depăna o poveste ciudată și fascinantă despre o bucată de brânză. 

Brânza lui Ambrosio, făcută după o veche rețetă de familie, avea reputația de a se număra printre cele mai bune din lume și se spunea că ar avea calități mistice. În seara aceea, când cei doi au ieșit din camera de povestit, Paterniti era complet captivat. 
N-a trecut mult și a plonjat cu totul în viața satului: s-a mutat în Guzmán, cu soția și copiii mici, ca să caute adevărul despre brânza aceea. Ce descoperă în cele din urmă nu are nimic de-a face cu fabula idilică despre slow-food pe care și-o închipuia la început. Dimpotrivă, e absorbit în inima vârtejului unui mister complicat, al unei rivalități de sânge care presupune acuzații de trădare și furt, amenințări cu moartea și un plan criminal. 

Camera de povestit ține în egală măsură de suspans și de memorialistică, de jurnalele de călătorie și de scrierea istorică. Este o operă uimitoare de non-ficțiune literară, scrisă de unul din cei mai talentați povestitori americani. 

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
  
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Mumu Toys
Professor Puzzle
Lex Hobby Store
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire