Vineri, 29 martie, de la ora 18.00, la Librarium Palas Iasi (Palas Shopping Mall, vis-à-vis de Caruselul Venetian), va avea loc lansarea romanului erotic Dona Juana (Fals tratat de mitologie contemporana) in prezenta autoarei, Lorena Lupu. Romanul, devenit un hit pe internet, este prefatat de Cristian Mungiu si Dan-Silviu Boerescu si a aparut la editura Herg Benet.
Invitati:
Emil Brumaru
Liviu Antonesei
Paul Gorban
Romanul, definit de prefatatorul sau, regizorul Cristian Mungiu, drept cartea care „te face sa-ti amintesti ca n-ai murit inca”, a fost recenzat calduros, apreciat pentru unitatea stilistica, ritmul vioi, originalitatea temei, autenticitatea personajelor, precum si pentru curajul adaptarii mitului lui Don Juan la contemporaneitate si la genul feminin.
“Acest roman mi se pare nu doar o poveste despre iubire in toate formele ei de manifestare, ci si un eseu implicit, subversiv, despre ceea ce nu este iubirea, despre toate non-actualizarile ei. Iar a nu actualiza iubirea mi se pare, à rebours, un soi de „viol“ metafizic, stupid in sine dar nutritiv pentru poveste…” (Dan-Silviu Boerescu)
In incercarea de a inova piata de carte si modul de interactiune cu publicul, nonconformista scriitoare a inventat conceptul Dona Juana y amigos. Printre prietenii prezenti la diversele lansari de carte s-au numarat monstri sacri si artisti tineri, vedete consacrate si nume de nisa din diverse genuri artistice, de la Florin Zamfirescu, Alexandru Dabija si Marius Manole si pana la trupe ca Poetrip sau Veveritele Vesele, in cadrul unor lansari care au avut loc pana acum la Bucuresti, Sibiu, Timisoara si Cluj.
Fragment din roman:
“Sunt femeia tuturor barbatilor si barbatul tuturor femeilor. Ati auzit asta si de la Iulius Cezar, dar el a murit de mult; eu sunt inca in viata.
Vanez placerea pe toate caile posibile. Uneori o pandesc indelung, de prin tufisuri, pana cand imi devine accesibila. Alteori sar pe neasteptate asupra ei si o inghit pe nemestecate, ca un sarpe boa. Alteori simulez lipsa totala de interes, incercand sa determin prada sa se ofere singura pe tava – si, spre surprinderea mea, este una dintre cele mai eficiente modalitati de vanatoare. Mai sunt si momente in care o consum civilizat, cu tacamuri si servetele, ca la un restaurant de cinci stele. Si uneori o cumpar la colt, ca pe un strudel.”