Contact Librăria Iulius Mall - Librarium
joi 14 martie 2013 18:30 - 20:30

Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi şi Lectoratul Francez din Iaşi invită liceenii şi studenţii iubitori de francofonie şi de literatură să participe pe data de 14 martie 2013, ora 18:30, în Librarium Palas (vis-a-vis de Caruselul Venetian), la prima cafenea literară din cadrul concursului naţional de poezie şi proză în limba franceză, Echos Francophones.

În cadrul acestei cafenele literare se va discuta despre: Fenomenul poeziei contemporane şi Scriitorul- între meserie şi vocaţie.

Invitaţi:

Lector Elena Thuault, profesor de limbă franceză

Daniela Gîfu, cercetător postdoc. la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, Facultatea de Informatică, autorul volumului de poezii „PĂCATUL NELINIŞTII / LE PÉCHÉ DE L’INQUIÉTUDE”, alături de care vom încerca să redescoperim poezia contemporană.

De asemenea, participanii vor avea ocazia să recite, să asculte şi să discute pe marginea unor opere literare propuse de organizatori şi să interacioneze cu personalităi culturale din Iaşi. Accesul la aceste creaţii literare supuse analizei se va realiza şi într-o manieră mai puţin convenţională, aflată la cumpăna artelor clasice: teatru şi muzică.

Acest eveniment este organizat în cadrul concursului de poezie şi proză în limba franceză Echos Francophones ajuns în acest an la cea de-a VIII-a ediie şi va fi urmat de o a doua cafenea literară. Rolul acestora este constituit de familiarizarea cu temele propuse anul acesta pentru concurs: Le cri de l’âme francophone, La guerre des mots şi Les rêves qui mènent nulle part, de dezbaterea lor pe baza textelor înscrise în concurs, precum şi pe baza altor opere provenite din spaiul francofon. Cele două cafenele vor suscita controverse cu privire la actualitatea fenomenului numit „poezie”, în special în rândul tinerilor de astăzi.

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
 
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
Clubul de carte Iași
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Lex Hobby Store
Mumu Toys
Professor Puzzle
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire