Contact Librăria Iulius Mall - Librarium
vineri 18 ianuarie 2013 18:00 - 20:00

„Adelin duce aceeasi lupta pentru imaginatie, tragind cadre si descoperind povesti (...) In fond, asta reprezinta acest album de fotografie din Coreea de Nord.” (Catalin Tolontan)

Vineri, 18 ianuarie, de la ora 18.00, la Librarium Palas Iasi (str. Palas, nr. 7A) va avea loc lansarea albumului de fotografie semnat de Adelin Petrisor, Coreea de Nord, un lagar cit o tara, aparut recent la Editura Polirom.

Alaturi de autor, vor prezenta: prof. univ. dr. Daniel Condurache si scriitorul Florin Lazarescu.

Va modera: Adrian Serban, director editorial Polirom.

In perioada 12-24 ianuarie, veti putea vizita la Librarium Palas expozitia ce cuprinde 12 fotografii realizate de Adelin Petrisor in periplul sau in Coreea de Nord si care se regasesc in albumul semnat de jurnalist. 

Fotografiile cuprinse in album au obtinut premiul „Editorial Non-pro”, International Photography Awards si au fost nominalizate la „Discovery Of The Year”, Lucie Awards 2012.

Intr-o epoca in care televiziunea transmite totul si nu comunica nimic, Adelin Petrisor a ales sa realizeze un incitant periplu fotografic in cea mai inchisa tara a lumii – Coreea de Nord.

 
Cu o prefata semnata de Catalin Tolontan, Coreea de Nord, un lagar cit o tara reprezinta in egala masura un avertisment privind riscul de a repeta greselile istoriei, asa cum marturiseste Adelin Petrisor chiar in deschiderea volumului: „Contactul cu tara lui Kim a fost, asa cum ma si asteptam, dur. Am intilnit imagini familiare: cozi la magazine, strazi uriase aproape pustii, cladiri faraonice. La fiecare colt de strada, din difuzoare se auzeau discursuri mobilizatoare, iar bannerele uriase contineau doar sloganuri ale propagandei partidului unic... Imaginile orwelliene mi-au dat fiori si m-au facut sa ma gindesc ca asa ar fi aratat Romania daca nu ar fi existat decembrie 1989”.

Adelin Petrisor este unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti de razboi din Romania. A lucrat la Tele 7abc, TVR, Antena 1 si Realitatea TV, iar in prezent este corespondent special al televiziunii publice. A intervievat personalitati precum Yasser Arafat, Benjamin Netanyahu sau ayatollahul Mohammed Fadlallah. In anul 2007 a publicat un album de fotografie intitulat Corespondent de razboi. A primit Marele Premiu APTR in 2003, Premiul pentru cel mai bun reportaj in 2007 si Premiul pentru documentar politic in 2009. De acelasi autor, la Editura Polirom a aparut Razboaiele mele (2010). Mai multe detalii, pe site-ul: http://www.adelin-petrisor.ro/

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
 
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
Clubul de carte Iași
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Lex Hobby Store
Mumu Toys
Professor Puzzle
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire