Contact Librăria Iulius Mall - Librarium
vineri 29 martie 2013 18:00

Vineri, 29 martie, de la ora 18.00, la Librarium Palas Iasi (Palas Shopping Mall, vis-à-vis de Caruselul Venetian), va avea loc lansarea romanului erotic Dona Juana  (Fals tratat de mitologie contemporana) in prezenta autoarei, Lorena Lupu. Romanul, devenit un hit pe internet, este prefatat de Cristian Mungiu si Dan-Silviu Boerescu si a aparut la editura Herg Benet.

Invitati:

Emil Brumaru

Liviu Antonesei

Paul Gorban

Romanul, definit de prefatatorul sau, regizorul Cristian Mungiu, drept cartea care „te face sa-ti amintesti ca n-ai murit inca”, a fost recenzat calduros, apreciat pentru unitatea stilistica, ritmul vioi, originalitatea temei, autenticitatea personajelor, precum si pentru curajul adaptarii mitului lui Don Juan la contemporaneitate si la genul feminin.

“Acest roman mi se pare nu doar o poveste despre iubire in toate formele ei de manifestare, ci si un eseu implicit, subversiv, despre ceea ce nu este iubirea, despre toate non-actualizarile ei. Iar a nu actualiza iubirea mi se pare, à rebours, un soi de „viol“ metafizic, stupid in sine dar nutritiv pentru poveste…” (Dan-Silviu Boerescu)

In incercarea de a inova piata de carte si modul de interactiune cu publicul, nonconformista scriitoare a inventat conceptul Dona Juana y amigos. Printre prietenii prezenti la diversele lansari de carte s-au numarat monstri sacri si artisti tineri, vedete consacrate si nume de nisa din diverse genuri artistice, de la Florin Zamfirescu, Alexandru Dabija si Marius Manole si pana la trupe ca Poetrip sau Veveritele Vesele, in cadrul unor lansari care au avut loc pana acum la Bucuresti, Sibiu, Timisoara si Cluj.

Fragment din roman:

“Sunt femeia tuturor barbatilor si barbatul tuturor femeilor. Ati auzit asta si de la Iulius Cezar, dar el a murit de mult; eu sunt inca in viata.

Vanez placerea pe toate caile posibile. Uneori o pandesc indelung, de prin tufisuri, pana cand imi devine accesibila. Alteori sar pe neasteptate asupra ei si o inghit pe nemestecate, ca un sarpe boa. Alteori simulez lipsa totala de interes, incercand sa determin prada sa se ofere singura pe tava – si, spre surprinderea mea, este una dintre cele mai eficiente modalitati de vanatoare. Mai sunt si momente in care o consum civilizat, cu tacamuri si servetele, ca la un restaurant de cinci stele. Si uneori o cumpar la colt, ca pe un strudel.”

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
 
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
Clubul de carte Iași
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Lex Hobby Store
Mumu Toys
Professor Puzzle
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire