Contact Librăria Iulius Mall - Librarium
vineri 22 martie 2013 18:00 - 20:00

„sa ni se ridice din inima o lumina atat de puternica incat cusatura lumilor sa nu se mai vada”

Vineri, 22 martie, incepand cu ora 18.00, la Librarium Palas (vis-a-vis de Caruselul Veneţian), va avea loc lansarea volumului de poezie Papadia electrica de Serban Axinte, aparut la editura Casa de Pariuri Literare.

Invitaţi, alaturi de autor: Doris Mironescu, Antonio Patras si Adrian G. Romila  

„Ceea ce surprinde si fascineaza din capul locului in Papadia electrica este naturaletea cu care Serban Axinte isi transcrie viziunile. Discursul sau nu are nimic contrafacut, strident, «literar»; din contra, poetul lasa impresia ca nu face decat sa repertorieze cat mai neutru, cu o precizie de grefier, o lume care i se ofera de-a gata si care, in ultima instanta, il cuprinde.” (Andrei Terian)

 „(…)Papadia electrica e construita din trei cicluri (ca si Lumea ti-a iesit asa cum ai vrut, de altfel – ceea ce poate sa sugereze un anumit pattern arhitectural urmarit cu schepsis), intitulate decoct, bulb si acele electrice; ei bine, poemele tuturor acestor trei cicluri sunt inervate de imagini remarcabile, deseori de-a dreptul memorabile – citez aproape la intamplare: «sa ni se ridice din inima o lumina atat de puternica incat cusatura lumilor sa nu se mai vada» (acele electrice). Sunt, toate, imagini de o mare frumusete, cu care empatizezi instantaneu si te fac sa stabilesti cu textul de sub ochi acel contract de incredere despre care vorbea candva Borges ca de o conditie sine qua non a lecturii de poezie.

(…) Asadar, daca tinem sa-l etichetam generationist pe Serban Axinte, nu putem decat conchide ca e cel mai atipic douamiist. Cu exceptia obsesiei pentru hapax-ul existential, nimic nu-l leaga de generatia sa: nici poetica, nici maniera, nici tehnica. O atipie profunda transpare din tot scrisul lui poetic; or, dupa cum se stie, atipicii sunt intotdeauna castigatori pe termen lung.“ (Radu Vancu)

Mai multe despre autor, pe cdpl.ro si pe serbanaxinte.com.

COMENTARII

blog comments powered by Disqus
 
 
Vrei să afli care sunt ultimele lansări şi evenimente?
VIDEO

URMĂREŞTE-NE
 
 
CARDURI ACCEPTATE

CARDURI

Librarium în Bucureşti Librarium Sun Plaza - Bucureşti Mega Mall - Bucureşti Librarium TNB
Librarium în Cluj-Napoca Book Corner - Cluj-Napoca Librăria Universităţii - Cluj-Napoca
Librarium în Timişoara Cartea de Nisip - Timişoara
Librarium în Iaşi Librarium Iulius Mall - Iaşi FELICIA MALL - Iaşi
Librarium în Slobozia Casa Cartilor Librarium
Librarium in online
Acaju
Clubul de carte Iași
FILIT IASI
Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Șotron. Festivalul Copilăriei
Centrul de dezvoltare personală SENSE
Faber Castell
Kaweco
Lex Hobby Store
Mumu Toys
Professor Puzzle
Yankee Candle
OPTI Web Design si Gazduire